Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /customers/b/4/1/diakoniekosova.org/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-mapper.php on line 111 Rikthimi i sigurt dhe me dinjitet – Diakonie
00381 (0)28 535 302 info@diakoniekosova.org

Diakonie Kosova është Organizatë Joqeveritare (OJQ) që funksionon që nga viti 2007 në Mitrovicë. Në kuader të Diakonie Kosova është krijuar Zyra për kthim „Kthimi i Sigurt dhe me dinjitet”.

Zyra për kthim ka filluar punën me  1 Qeshor 2015, qëllimi i Zyrës për kthim është që t’iu ndihmojë Personave të kthyer  nga Gjermania në mënyrë që t’a kenë një kthim të sigurt dhe me dinjitet në Kosovë si dje nje Riintegrim më të lehtë në Kosovë.

Projekti  „Kthimi i Sigurtë dhe me dinjitet” mbështet të kthyerit nga këto vende të Gjermanisë:

Schleswig-Holstein, Mecklenburg-Vorpommern, Hamburg, Bremen, Berlin, Brandenburg, Hessen, Rheinland-Pfalz, Saarland, Bayern.

Projekti „Kthimi i Sigurtë dhe me dinjitet” ofron ndihmë duke filluar nga:

– Pritja në Aeroportin e Prishtinës

– Këshillim dhe mbështetje Psiko-Sociale

– Trajnime profesionale për:

  • Instalues i ngrohjes qëndrore
  • Instalues elektrik
  • Instalues i ujësjellësit dhe kanalizimit
  • Knauf, fasadim, dhe ngjyrosje
  • Kurse të kompjuterëve
  • Kurse të gjuhës angleze
  • Kursi për rrobaqepëse
  • Kursi për frizere

Mbështetje në kërkim pune

– Mbështetje në kërkim vendbanimi dhe shkollimi

– Aktivitete të lira në Qendrën Rinore Diakonie

Vegla Pune
Vegla Pune
Viber Image (2)
Viber Image (3)
Viber Image (4)
Viber Image 1
Viber Image
Viber Image5
2
4
4a2ed86ac34da2f70c1cfc3d0f9adf0a4f0d5316aa7315f2de3e4c5a024535a9
4e31b4195a3455660a757af80e47c06877094f33b8f7723d827ce53f4eb781d9
4f32d27523b92f7ac8f955d3a16937637ae2ae600c46a054ac7dee612811680e
7 (2)
7
7a951a535c22af4beba240b642601585162fe6d7ce5ed50deb9ec77f21d5ceb1
8
15
16
36f7ecd350f955eb175b1aa6ad8ca183220c85532328ad47dd54e182222ec7a0
51d3d24c13d1313d3ab965ea285a8f7fe3a9f34a8559487e14d9ab313d548bea
56
81c4d1dd446dd1eeb6d36e9f9d78c7a98dbf4b1a0342a6f677c08cb1c6f8f79d
164
168f0a4c69a2e5501c6420a448a3628dd71c389102241cfa7af2f9856f0a2e09
491
518f43f3f5ab29b02136e1e4055491832f495bc447e2fe0180bc03945ca42bd6
1131bbedb62992afe5f5af8da04cf331e9ab0df417f042f15b90329da92f2610
1987
15454
74891
De3790daa3662dfb52c8865c53eac8f106c1f71b04a886d8d315674ef7574edd
Dhurimi I Materialit Shkollor Per Femije Si Dhe Nje Koftor Per Nxemje
Fde7316da7f83ee4e678685107ea7d29646213b15cfcd10503b5e7b390637b77
IMG_3514
IMG_3517
IMG_3529
Pako Ushqimore 3
Pako Ushqimore, Koftor
Vegla PuneViber Image (2)Viber Image (3)Viber Image (4)Viber Image 1Viber ImageViber Image5244a2ed86ac34da2f70c1cfc3d0f9adf0a4f0d5316aa7315f2de3e4c5a024535a94e31b4195a3455660a757af80e47c06877094f33b8f7723d827ce53f4eb781d94f32d27523b92f7ac8f955d3a16937637ae2ae600c46a054ac7dee612811680e7 (2)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 I Materialit Shkollor Per Femije Si Dhe Nje Koftor Per NxemjeFde7316da7f83ee4e678685107ea7d29646213b15cfcd10503b5e7b390637b77IMG 3514IMG 3517IMG 3529Pako Ushqimore 3Pako Ushqimore, Koftor

Kemi shumë Familje me raste të veqanta që jetojnë në Varfëri të skajshme apo janë të Sëmurë të cilët i kemi ndihmuar me: Dru për ngrohje, Shporet/Koftor për ngrohje, Pako ushqimore, Medikamente, Material Shkollor, etj.

Mbështetje kanë edhe personat që kanë ndonjë profesion në ndonjë lami të caktuar, të cilët i mbështesim me Mjete pune të lamis përkatëse si p.sh. Qeramikë punues, Saldues, Bujk, Elektro Instalues, Zdrukthtari, Dru Preres, etj.

Broshura